joi, 2 octombrie 2014

Cum se face humusul?

           Humusul clasic este o pastă făcută din năut la care se adaugă ulei de măsline, tahini (pastă de susan), usturoi, zeamă de lămâie şi chimion. Seamană mult cu fasolea bătută, dar are o dulceaţă aparte. Dacă vrei să încerci şi tu, cel mai bine este să-l faci în casă pentru că cel cumpărat nu este întotdeauna foarte bun.
Ai nevoie de 150g năut uscat, 100g tahini, zeama de la o jumătate de lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, chimion şi un căţel de usturoi.
Se lasă năutul la înmuiat între 6 şi 12 ore, apoi se fierbe timp de o oră. Se scurge bine. Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează bine până se formează o pastă. Dacă ţi se pare prea groasă, mai poţi adăuga ulei sau apă minerală.
              Se poate inlocui uleiul de măsline cu ulei de floarea soarelui presat la rece, se poate  renunţa la zeama de lămâie şi înlocui chimionul cu pudră de cayenne (foarte puţină pentru că este picantă). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu